Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

 


Stap voor Stap als jouw re-integratiespecialist

Als een medewerker voor langere tijd niet kan werken door bijvoorbeeld ziekte of een ongeval, hebben werkgever en werknemer de verantwoordelijkheid om samen te werken aan de re-integratie. Zomaar terugkeren naar de oude werkplek is vaak niet mogelijk en dus is het raadzaam om een partij zoals Stap voor Stap in te schakelen die werkgever en werknemer begeleidt bij dit re-integratietraject.

Onze begeleiding bestaat uit het coachen van de zieke werknemer en waar nodig ook diens leidinggevende.

 

Als werkgever heb je niet altijd de tijd en de middelen om werknemers in dit re-integratietraject te begeleiden. Stap voor Stap is jouw professionele partner en de brug tussen jou en de werknemer en tussen uitkeringsinstanties en de toekomstige nieuwe werkgever. We denken met jou als werkgever mee om de risico's te beperken en zorgen voor een goed verloop van het traject.

Juiste oplossing

Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste oplossing voor (ex-)werknemers en daarmee voor jou als werkgever. Onze begeleiding bestaat uit het coachen van de zieke werknemer en waar nodig ook diens leidinggevende. We hebben contact met de bedrijfsarts en begeleiden de werknemer op de juiste manier tijdens dit proces. Als een (ex)-werknemer terechtkomt in een 1e of 2e Spoortraject, maken we een plan waarbij efficiëntie voorop staat. De verwachtingen worden over en weer naar elkaar uitgesproken. We geloven dat met de juiste begeleiding iedereen kan slagen.

 

Je kunt bij ons terecht voor arbeidsdeskundigen, re-integratiespecialisten, jobcoaches, loopbaancoaches en trainers. Maak een afspraak via het contactformulier.

 

 

1e en 2e spoortraject

Als de werknemer wel in zijn oude functie terug kan keren, maar met hier en daar wat aanpassingen óf als de werknemer een andere functie kan bekleden binnen hetzelfde bedrijf, noemen we dat re-integratie 1e spoor.

Binnen dit 1e spoor begeleidt Stap voor Stap de werknemer en werkgever bij dit proces. Als de werkgever geen mogelijkheden ziet om de werknemer in het bedrijf te houden, is deze verplicht mee te werken aan het vinden van een baan elders. Dit noemen we re-integratie 2e spoor.

 Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap