Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

 


Duurzame inzetbaarheid

Bij duurzame inzetbaarheid draait het om gemotiveerde en gezonde werknemers die flexibel zijn en veranderingen aankunnen gedurende hun loopbaan. Werknemers die met plezier naar hun werk gaan en zich blijven ontwikkelen zijn immers gelukkiger.

 

Zo zegt Mirjam, werkzaam bij Fruity Pack, dat ze haar baan aanvankelijk niet zo zag zitten. Eenmaal begonnen, realiseerde ze zich dat ze in een heel leuke werkomgeving was geplaatst door Stap voor Stap. “Er wordt hard gewerkt, maar er is altijd tijd voor grapjes. Ik ben blij dat dat kan. Als dat niet zou kunnen, dan heb ik het niet naar mijn zin op het werk. Hoe leuk het werk zelf ook is!”

 

Duurzame inzetbaarheid richt zich op alle werknemers in het bedrijf, met als doel dat iedereen een gezond leef- en werkklimaat heeft om zich in te ontwikkelen.

Waarom pas je duurzame inzetbaarheid als werkgever toe?

Duurzame inzetbaarheid legt de focus op de werkomgeving van de medewerkers, op de fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers en op hun (persoonlijke) ontwikkeling. Nu de gemiddelde werknemer steeds later met pensioen gaat, wordt duurzame inzetbaarheid nog belangrijker. Als werkgever kun je actief bijdragen aan de vitaliteit van de medewerkers. Dit bevordert arbeidsproductiviteit, toont goed werkgeverschap en zorgt ervoor dat de werknemer tevreden is.

Stap voor Stap begeleidt werkgevers

Onze loopbaancoaches kunnen jouw medewerkers helpen bij het bevorderen van hun gezondheid, productiviteit en motivatie om zichzelf te ontwikkelen wat veelal direct effect heeft op de organisatie. Hierdoor blijven ze langer inzetbaar. Duurzame inzetbaarheid heeft grote voordelen voor zowel werknemer als werkgever. Een gelukkige, gezonde en tevreden werknemer zorgt voor een toegewijde en blije werkgever en andersom.

 

 Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap