Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

 


UWV en Gemeenten

Met de ervaren medewerkers van Stap voor Stap, die zich inzetten om maatwerk te leveren op het gebied van (re)integratie en arbeidsmarktvraagstukken, kunnen we stellen dat wij de juiste kennis en vaardigheden in huis hebben om kandidaten in hun re-integratietraject te begeleiden. Voor onze kandidaten zoeken we naar een passende oplossing en de werkgevers zullen we waar nodig ondersteunen bij het aannemen en inwerken van onze kandidaten.

Modulaire dienstverlening

Als re-integratiespecialist biedt Stap voor Stap verschillende modules van het UWV aan, waaronder Participatie Interventie, Bevordering van Maatschappelijke Deelname en Begeleiding bij Scholing. Deze diensten zijn specifiek ontworpen om mensen te ondersteunen bij hun re-integratieproces en om hun betrokkenheid in de samenleving te vergroten. Onze toegewijde jobcoaches gaan in gesprek met de kandidaat en het UWV om de meest geschikte invulling van het traject te bepalen. 
 

Bij Stap voor Stap streven we ernaar om een op maat gemaakt traject aan te bieden dat volledig is afgestemd op de behoeften van de kandidaat.

Werkfit

Onze Werkfit-aanpak is ontwikkeld voor werkzoekenden die op dit moment nog niet in staat zijn om succesvol betaald werk te verrichten. Het traject is gericht op het versterken van de werknemersvaardigheden, het vergroten van de persoonlijke effectiviteit en het verbeteren van de arbeidsmarktpositie. Wij combineren succesvolle elementen uit onze jarenlange ervaring in individuele begeleiding en groepstrajecten voor werkzoekenden met een Wajong- of WIA-uitkering. Ons traject is praktisch van aard: we leggen de focus op concrete doelen, bieden gepersonaliseerde en gevarieerde leervormen en stimuleren leren in echte werksituaties.

Naar Werk

Stap voor Stap streeft naar een duurzame plaatsing bij werkgevers en daarom maken wij gebruik van WerkErvaringsPlekken (WEP). Wij beschikken over een groot netwerk van bedrijven in verschillende branches waar wij kandidaten (tijdelijk/op proef) kunnen plaatsen. Door tijdens het traject veel contact te hebben met de kandidaat en de nieuwe werkgever, zorgen wij voor een veilige en succesvolle plaatsing.

Jobcoaching

Ieder individu draagt op eigen wijze bij aan de arbeidsmarkt. Ken je enthousiaste kandidaten die staan te popelen om een betekenisvolle betaalde baan te vinden die echt bij hen past? Of zijn er kandidaten die wat extra begeleiding kunnen gebruiken bij hun huidige baan? Als ze een uitkering ontvangen vanwege een ziekte, handicap of andere beperking, en ze zijn ingeschreven in het doelgroepenregister of krijgen ondersteuning van de gemeente, dan staan onze ervaren jobcoaches klaar om hen te begeleiden naar waardevol en blijvend werk.

Eenouderlijn

Voor de doelgroep ‘ouders met schoolgaande kinderen’, zijn er met enkele werkgevers afspraken gemaakt met betrekking tot flexibele werktijden. Deze werkgevers hebben intern hun processen aangepast en houden rekening met afwezigheid en schoolvakanties. De eenouderlijn biedt een werkplek waar ouders met schoolgaande kinderen hun werk kunnen verrichten gedurende de tijd dat de kinderen op school zijn.

 

De werkdag begint om 9 uur en eindigt om 14:15 uur, met een lunchpauze om half 12. Op die manier hebben de werkende ouders de gelegenheid om hun kinderen op tijd van school op te halen. Deze regeling geldt uitsluitend voor ouders met kinderen die naar de basisschool gaan. Op woensdagmiddag zijn zij vrij en tijdens de schoolvakanties hebben zij extra vrije dagen waar zij voor gespaard hebben. Dit programma is voor zowel alleenstaande ouders als ouders met een werkende partner.

 

Wij hebben de juiste kennis en vaardigheden in huis om kandidaten in hun re-integratietraject te begeleiden.

 

 Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap