Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

 


Outplacement

Een outplacementtraject wordt ingezet wanneer de behoeften, vraag en/of ontwikkelingen binnen een organisatie veranderen en er daardoor afscheid moet worden genomen van de werknemer. Een reorganisatie van het bedrijf kan hiervoor een reden zijn. Als werkgever is het vervolgens belangrijk om ervoor te zorgen dat deze werknemer goede, professionele begeleiding krijgt bij het vinden van een nieuwe baan en bij het afscheid nemen van de oude. Stap voor Stap kan een werknemer begeleiden bij het outplacementtraject dat ingekocht wordt door de werkgever.

Outplacementtraject Stap voor Stap

Stap voor Stap biedt outplacementtrajecten aan voor mensen die geen toekomst meer hebben bij hun huidige werkgever en daardoor gedwongen zijn te vertrekken. Tijdens dit traject worden zij bijgestaan door een van onze loopbaancoaches, die hen de juiste ondersteuning biedt bij het vinden van een nieuwe baan.

 

Een coach kan een werknemer inzicht geven in mogelijke nieuwe functies op basis van de vaardigheden van de werknemer. Een nieuwe functie betekent niet per sé eenzelfde functie als welke de werknemer had. Een outplacementtraject kan ook voor een verrassende wending zorgen in de loopbaan van de werknemer.

Verloop van het traject

De loopbaancoach stelt een outplacement plan op en onderzoekt, op basis van de wensen van de werknemer en diens ervaring, wat de kansen zijn op de arbeidsmarkt. Daarnaast bestaat de begeleiding uit individueel coachen, gerichte trainingen en workshops. Denk hierbij aan sollicitatietraining, het maken van een goed CV en het zichtbaar maken van de medewerker. Het outplacementtraject past altijd bij de behoefte van de betreffende werknemer, omdat het gaat om een op maat gemaakt traject.

 

Het doel dat Stap voor Stap met een outplacementtraject wil bereiken, is de werknemer zo snel mogelijk, maar met de juiste begeleiding en rekening houdend met diens wensen, aan een nieuwe baan te helpen en bij de huidige werkgever de zorgen over deze werknemers uit handen te nemen.

Welke doelen

We begrijpen dat waardevol werk meer is dan simpelweg een baan vinden. Daarom richten wij ons op het opbouwen van een stabiele loopbaan waarin iemand zijn of haar kennis vergroot en zichzelf kan blijven ontwikkelen.Stappenplan Naar werk »Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap