Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

Kansen

Sociaal inclusief ondernemen biedt meerdere voordelen voor jouw organisatie

Sociaal inclusief ondernemen

Bij een sociale inclusieve onderneming krijgen mensen met een arbeidsbeperking de mogelijkheid om bij te dragen aan het succes van de organisatie. Een sociale inclusieve onderneming staat open voor het bieden van kansen aan mensen die moeilijk een baan kunnen vinden. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het aannemen van mensen uit kwetsbare groepen, het bieden van onderwijs aan mensen uit deze groepen of een combinatie van deze twee.

 

Sociaal inclusief ondernemen biedt meerdere voordelen voor jouw organisatie. Het biedt een lokale oplossing voor jouw personeelsbehoefte en het vergroot het aanbod van talentvol personeel. Het stimuleert creativiteit en innovatie binnen jouw organisatie door samen te werken met mensen met diverse achtergronden, ideeën en ervaringen. Zo lever niet alleen jij een positieve bijdrage aan de carrière van jouw werknemers, maar zorgen zij ook voor een positieve werksfeer in jouw bedrijf.

 

Bij een sociale inclusieve onderneming krijgen mensen met een arbeidsbeperking de mogelijkheid om bij te dragen aan het succes van de organisatie.

 

Sociaal inclusief ondernemerschap draagt bij aan een goed imago, bovendien geef je op concrete wijze invulling aan de Participatiewet, de Wet Banenafspraak, SROI verplichtingen en het Quotum arbeidsbeperkten, of te wel: je bent maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen.

Social Return on Investment (SROI)

Als organisatie wil je de juiste invulling geven aan Social Return on Investment. Wij begrijpen dat de grote hoeveelheid informatie en regels overweldigend kunnen zijn. Wij helpen organisaties bij het aannemen en begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en wij durven met creatieve oplossingen te komen.

 

In onze zoektocht naar een oplossing kijken we verder dan de arbeidsgeschiedenis van de werknemer en de huidige indeling van jouw organisatie. Zo kan het zijn dat we een functie creëren waar jij niet aan had gedacht, maar die zorgt voor een betere workflow voor iedereen in het bedrijf. Denk hierbij aan iemand die de vergadertafels klaarzet en ervoor zorgt dat het kantoor er netjes uitziet, een host in een kapsalon die de klanten ontvangt en hun haren wast of iemand die uitmuntende boekhoudkundige handelingen kan verrichten.

 

Een aantal voordelen voor de werkgever bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt:

 

  • Voor mensen die behoren tot de groep Doelgroepregistratie geldt een no-risk polis. Deze polis wordt automatisch afgesloten door de werkgever; als de medewerker ziek wordt, neemt het UWV de werkgeverslasten over.
  • De medewerker kan met behoud van uitkering twee maanden op proef geplaatst worden binnen jouw organisatie. Dankzij onze intensieve begeleiding van werkgever en werknemer is een plaatsing vrijwel altijd succesvol.
  • Ook interessant om te weten is dat je als werkgever wellicht aanspraak kunt maken op verschillende subsidies.

 
Zoals je ziet kan sociaal inclusief ondernemen zonder veel risico. Door ook mensen met een arbeidsbeperking in te zetten, zorg je ervoor dat jouw organisatie een afspiegeling is van de samenleving. Graag komen we hierover met jou in gesprek, waarin we het kunnen hebben over de mogelijkheden.

 

 Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap