Stel uw vraag direct
U krijgt zo snel mogelijk antwoord
Instagram LinkedIn

Modules

Je kunt ervoor kiezen om de modules apart of als een volledig traject te volgen. Afhankelijk van wat jij nodig hebt, bepalen wij samen de koers

Modulaire dienstverlening

Stap voor Stap werkt samen met het UWV om mensen die nog niet klaar zijn voor een WerkFit- of NaarWerk-traject daarvoor klaar te stomen. Wij bieden op maat gemaakte programma’s aan, die vallen onder modulaire dienstverlening. Deze dienstverlening bestaat uit drie modules: Participatie Interventie, Bevorderen Maatschappelijke Deelname en Begeleiding bij Scholing. Je kunt ervoor kiezen om de modules apart of als een volledig traject te volgen.
 

Afhankelijk van wat jij nodig hebt, bepalen wij samen de koers.


Onze re-integratiespecialisten hebben veel ervaring met mensen die een arbeids­ongeschiktheids­uitkering (Wajong, WIA of WAO) of Ziektewetuitkering ontvangen, maar deels aan het werk zouden kunnen. Als je wilt deelnemen aan de Modulaire re-integratiediensten, heb je een verwijzing van het UWV nodig. Hieronder vind je een beschrijving van de drie modules.

Participatie interventie

Door persoonlijke gebeurtenissen ben je arbeidsongeschikt geraakt en ben je thuis komen te zitten. Je bent toe aan het zetten van een stap en wilt betekenis geven aan jouw dagelijkse bezigheden. Je hebt het gevoel dat het starten met een echte baan een stap te ver is en je hebt hulp nodig bij het versterken van jouw zelfvertrouwen in sociale situaties.
 

Samen met de re-integratiespecialist van Stap voor Stap ga je kleine, betekenisvolle activiteiten ondernemen om je sociale netwerk uit te breiden en je sociale vaardigheden te trainen. Omdat je het niet alleen hoeft te doen en je gaandeweg jouw kwaliteiten (her)ontdekt, zul je succes ervaren en persoonlijk groeien gedurende dit traject. Hoe we dit traject vormgeven bepaal jij grotendeels zelf, dit hangt af van jouw persoonlijke wensen en doelen. Voorbeelden van activiteiten zijn:

 

  • Naar de supermarkt gaan
  • Koffiedrinken in het buurthuis
  • De bibliotheek bezoeken

Bevorderen maatschappelijke deelname

De dienst 'Bevorderen maatschappelijke deelname' is er voor mensen die het moeilijk vinden om weer deel te nemen aan de maatschappij en aan het werk te gaan. Stap voor Stap kan je helpen om in je eigen tempo weer actief te worden in de samenleving.

 

We zoeken samen naar activiteiten die bij je passen en waar je gelukkig van wordt, zoals vrijwilligerswerk, sporten, of andere hobby's. Onze begeleiding is persoonlijk en gericht op het vergroten van je motivatie, zelfvertrouwen en het stellen van grenzen.

 

Ons doel is dat je na deze periode weer in staat bent om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten, zoals vrijwilligerswerk of sport. We bieden maatwerk en werken vanuit jouw mogelijkheden en talenten. De begeleiding is 1-op-1 en samen bepalen we de route naar jouw toekomstige loopbaan.

 

  • Vrijwilligerswerk bij de voedselbank
  • Wekelijkse bezoek Jeu de Boules club
  • Yogalessen volgen

Begeleiding bij scholing

Deze dienst is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij het volgen van een opleiding, vooral als het UWV heeft bepaald dat (om)scholing nodig is om een baan te vinden. Stap voor Stap kan jou hierbij helpen, bijvoorbeeld door samen met jou de inschrijving te regelen, je huiswerk te plannen en je te helpen bij het maken hiervan. Ook het samen regelen van een stage of het plannen ervan behoort tot de begeleiding van Stap voor Stap. Met de juiste hulp van jouw coach doe je je uiterste best om te slagen voor de opleiding; je staat er niet alleen voor. De kans dat je na het succesvol afronden van deze opleiding een passende baan vindt, is dan groter.
 

  • Online cursus tekstschrijven
  • Opleiding Helpende Zorg en Welzijn
  • Yogadocentenopleiding

  

 Copyright 2024 Stap voor Stap Jobcoaching B.V. | Privacy Statement | Klachtenreglement | Disclaimer | Sitemap